Sustainable streetwear

Elke industrie heeft zo zijn flaws, maar die van de kledingindustrie spannen de kroon. Massaproductie en de strijd om de laagste kostprijs zorgen voor een race naar bodem.  Milieuverontreiniging, (semi)kinderarbeid en bergen afval als resultaat.

Duurzaamheid, de regio en mode

Video afspelen

Duurzaamheid, de regio en mode

Video afspelen

Minder shit kopen doet goed.

Schrav streeft naar een wereld waarin we kritischer zijn op wat we doen. Een wereld waarin we bewuster zijn over waarom we een product aanschaffen en vooral waarom niet. We weten namelijk allemaal al lang dat ons gedrag de eerste stap is naar een beter milieu, maar ook naar een gelukkiger leven. Kortom; koop minder én beter.

leftovers vormen de basis.

Voor de productie gebruiken we alleen leftovers fabrics. Dit zijn stoffen die producenten niet gebruiken of die overblijven bij fabrikanten. Vaak eindigen deze leftovers bij het afval of worden ze verbrand.

Soms zijn de leftovers een doek op rol, soms is het partij oud spul van defensie. Het is maar net wat we tegen komen.

Het gebruik van deze stoffen maakt dat elke collectie in gelimiteerde oplages komt. Doordat er van een bepaald type stof een bepaalde hoeveelheid is wordt er dus ingekocht wat er op dat moment beschikbaar is. Op is daarmee echt op.

Het werken met afgedankte kleding vraagt om een totaal andere denkwijze in het ontwerp-, sourcing-, productie- én verkoopproces vergeleken met producten uit gebruikelijke ‘platte’ stof. Dit is een uitdaging die we constant opzoeken waarbij we blijven onderzoeken wat de grenzen zijn.

Nederlandse producten.

Een jarenlange samenwerking met het atelier Studio Ryn (Arnhem) zorgt ervoor dat wij constant de grenzen kunnen opzoeken in het werken met reststromen.

Door onze kleinschalige aanpak zijn we niet gebonden aan statische collecties of standaard seizoenen. We maken wat we vet vinden, wanneer we willen. We geloven namelijk dat je niet elke maand nieuwe kleren hoeft te kopen dus hebben wij geen haast met nieuwe collecties.