Schrav goes fundraising: leer meer over je kledingkast en steun een duurzaam doel

Facebook_Banner_Fashionforpeople

Schrav goes fundraising: leer meer over je kledingkast en steun een duurzaam doel

Tijd om dieper in te gaan op de schaduwkanten van de kledingindustrie. Schrav organiseert samen met studenten van de Radboud Universiteit een fundraiser voor Go Green. Kom luisteren naar sprekers, stap buiten je bubbel, ontmoet nieuwe mensen en geef geld. 15 december, Broedplaats Hubert.

Facebook_Banner_Fashionforpeople

Waarom een fundraiser?

Als je naar Nederland bent gevlucht staat duurzaamheid niet bepaald hoog op je prioriteitenlijst. Je hebt wel wat anders aan je hoofd: geldzorgen bijvoorbeeld. Om te vluchten is vaak grof geld betaald en eenmaal in Nederland is het moeilijk rondkomen. Nieuwkomers hebben het niet bepaald breed. Besparen dus, maar hoe?

Hier komt Go Green‘ om de hoek kijken. Dit project is in het leven geroepen door het Huis van Compassie uit Nijmegen. Een organisatie die vluchtelingen wil helpen om energiezuiniger te leven. Als je uit het altijd zonnig en warme Eritrea komt heb je namelijk geen flauw idee wat een verwarming is en wat dat kost. Gevolg: een dikke energierekening. Go Green gaat bij nieuwkomers op bezoek en legt het uit. Goed voor de portemonnee maar ook – je voelt hem al aankomen – voor het milieu. Duurzaam dus.

 

Dit, in combinatie met de sociale kant van het project, spreekt Schrav aan. Daarom organiseren we samen met studentenorganisatie AGREEn van de Radboud Universiteit een fundraiser om mensen samen te brengen en Go Green te ondersteunen. Wees niet bang: dit wordt geen kringgesprek over spaarlampen en je hoeft ook geen handjes vast te houden. We gaan het hebben over thema’s die dicht bij Schrav staan, met vette sprekers, muziek, drankjes en – jawel – een loterij.

Waar gaan we het dan over hebben?

Twee sprekers vertellen over de schaduwkant van de kledingindustrie, ieder vanuit een eigen perspectief. Hoogleraar Anneke Smelik van de Radboud Universiteit doet onderzoek naar de kledingindustrie. Hoe ziet die eruit? Hoe zit de keten in elkaar? Hoe kan het anders? En hoe kunnen we in godsnaam de verleiding weerstaan om altijd maar iets nieuws te willen kopen?

Een gastspreker van vluchtelingenstichting Yalla gaat concreet in op productiekant van goedkope wegwerpkleding. Hij werd uitgebuit door de Egyptische kledingindustrie en heeft alle shit die erbij hoort zelf ervaren. Verhalen uit het hol van de leeuw die indruk maken.

FashionforPeople_Schrav_Poster

Nog meer?

Jazeker, na de sprekers is er tijd om te socializen. Er is een dj, bier en last but not least: er zijn veel verschillende mensen om te ontmoeten. Met dit event willen we jou graag meer vertellen over de uitbuiting die in je kledingkast schuilt, maar wat net zo belangrijk is: mensen samenbrengen. Deze gelegenheid biedt internationale studenten, nieuwe en oude Nijmegenaren en eigenlijk iedereen de kans om even uit je bubbel te stappen. Meet new people! Daarnaast kun je onze nieuwe studio checken en de nieuwe collectie crewnecks proberen. Van de verkoop daarvan gaat 10% naar Go Green.

Leuk, maar wat kost dat?

2 euro’s. Of meer. Wat jij wil. We vinden dat de fundraiser voor iedereen toegankelijk moet zijn dus hanteren we een pay-what-you-want deurbeleid. Alle opbrengst gaat naar Go Green. Zij gebruiken het geld om hun zichtbaarheid te vergroten en meer vluchtelingen aan te sporen om duurzamer en goedkoper te leven.


Enthousiast? Nice. Check voor meer info over het programma deze pagina (english) en meld je aan voor het fb-event. Tot de 15e bij Broedplaats Hubert in Nijmegen!

Dit bericht is gepost in Mensen. Bookmark de link.