fbpx

Story

het verhaal

De processen binnen de kledingindustrie zijn triest. Landen waar textiel geproduceerd wordt barsten letterlijk uit hun voegen. Massaproductie en de strijd om de laagste kostprijs zorgt voor milieuverontreiniging, (semi)kinderarbeid en bergen afval. De stijgende populariteit van fast-fashion en de troep die daaruit voortkomt, maakt het alleen maar erger. Dat het anders moet is duidelijk dat het anders kan laten we zien. Lokaal geproduceerde kleding gemaakt van dikke kwaliteit reststoffen. Easy. 

oorsprong

Mijn achtergrond in de sneaker-scene, mijn passie voor duurzaamheid en de groeiende afkeur van de kledingindustrie maakte dat ik in 2017 het kledingmerk Schrav ben begonnen.

Schrav staat voor een combinatie van de dingen waar ik om geef: streetwear, bijzondere stoffen, kwaliteit en duurzaamheid. Met Schrav wil ik de kledingindustrie weer fatsoeneren en laten zien dat het anders kan.

Op alle fronten van het proces van kleding maken probeer ik een duurzame slag te slaan. De twee meest invloedrijkste processen zijn daarin de inkoop van stoffen, en de productie. 

Ik wil laten zien dat het mogelijk is om een merk neer te zetten en daarbij aandacht te geven aan sociale en ecologische impact zonder een hippie te zijn.

– Daan Schraven

Daan Schraven - Schrav

Het is een combinatie van de dingen waar ik om geef: streetwear, duurzaamheid en kwaliteit.

alleen
reststoffen

Voor de productie van Schrav worden alleen reststoffen en restpartijen gebruikt. Deze zogenaamde reststoffen zijn stoffen die producenten niet meer willen gebruiken of die overblijven bij fabrikanten. Vaak eindigen deze stoffen bij het afval of worden ze in het ergste geval vernietigd. 

Het gebruik van reststoffen maakt dat elke collectie in gelimiteerde oplages komt. Doordat er van een bepaald type stof een bepaalde hoeveelheid aan meters is wordt er dus ingekocht wat er op dat moment beschikbaar is. De materialen die gebruikt worden zijn daarom altijd anders.

Het gebruik van reststoffen maakt dat elke collectie in gelimiteerde oplages komt.

Daan Schraven - Schrav - Close up

lokale
productie

Alle kleding van Schrav wordt geproduceerd door het atelier Studio Ryn in Arnhem. Studio Ryn wil de maakindustrie weer terug brengen naar Nederland. Dit doen ze door hoogwaardige collecties te maken voor uiteenlopende ontwerpers en kledingmerken.

De kleinschalige aanpak en nauwe samenwerking met het atelier maakt het mogelijk om constant te blijven ontwikkelen. Hierdoor is Schrav niet gebonden aan statische collecties.

Item added to cart.
0 items - 0.00